Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Китаї відкрився саміт G20

Українська

КИЇВ. 4 вересня. УНН. У Китаї офіційно відкрився саміт “Великої двадцятки”. Основна тема зустрічі — будівництво інноваційної, здорової, взаємозалежної і інклюзивної світової економіки, передає УНН.

Зауважимо, за кілька днів до початку саміту Великої двадцятки Париж і Берлін домовилися порушити на ньому тему мирного процесу в Україні. Голова Меджлісу Рефат Чубаров раніше заявив, що пов’язані з проблемами навколо окупованого Криму питання обговорять у кулуарах саміту. Окрім цього, напередодні саміту “Групи двадцяти” в китайському місті Ханчжоу відбулася зустріч президента Росії Володимира Путіна з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Довідка УНН: членами “двадцятки” є Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія і Європейський Союз. Постійними учасниками зустрічей “двадцятки” є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.

Загалом на країни “Великої двадцятки” припадає понад 85% світового ВВП. У них живе понад 60% населення світу, причому 66% бідного населення також припадає на ці країни.

Основна форма діяльності G20 — щорічні зустрічі на рівні міністрів фінансів і голів центробанків. Зустрічі проходять в країні, яка є головою групи.

Країна-голова G20 міняється щорічно за принципом ротації. При цьому щороку країни, що головують, повинні бути з різних регіонів (наприклад, у 2007 році головувала ПАР, у 2008 році — Бразилія, в 2009 році — Велика Британія). Тимчасовий секретаріат розташовується в країні, що головує.

Поділитися

Коментар