Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Туск: Можливості ЄС із прийому біженців сягнули своїх меж

Українська

Криза мігрантів і біженців є глобальним викликом, вважає президент Євроради.

Практичні можливості Євросоюзу приймати нових біженців майже сягнули своїх меж. Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск на спільній прес-конференції з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером у китайському Гуанчжоу перед початком саміту G20 у неділю, 4 вересня.
 
За його словами, криза мігрантів і біженців є глобальним викликом і потребує рішень від міжнародної спільноти з дотриманням відповідальності та солідарності.
При цьому Туск заявив, що в умовах безпрецедентної кількості переміщених осіб, яких налічують більше 65 мільйонів, "Велика двадцятка" повинна набагато відповідальніше реагувати на цю проблему.
"Тільки глобальні зусилля на підтримку біженців та громад-приймачів зможуть принести результат. Саме тому ми прагнемо заохотити наших партнерів збільшити гуманітарну допомогу та допомогу на розвиток і розселення біженців", - сказав він.
У зв'язку з цим президент Євроради висловив переконання, що світова спільнота повинна усунути глибинні причини, які змушують мільйони людей покидати рідні домівки і шукати притулок в іншому місці.
Як повідомляв Корреспондент.net, президент Чехії Мілош Земан упевнений, що припинити натиск мігрантів на Євросоюз можна і потрібно шляхом закриття кордонів ЄС для нелегальних біженців.
 
© 2000-2016, ТОВ «Корреспондент»

Поділитися

Коментар