Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна сама вирішить, коли йти на переговори з рф, США не визначають термінів - посол

English
Сполучені Штати Америки не тиснуть на українське керівництво щодо проведення переговорів із росією до певних дат чи термінів та вважають, що Президент Володимир Зеленський має сам визначати, коли і за яких умов він буде готовий до такого діалогу.

Про це заявила в понеділок під час телефонного брифінгу постійна представниця США при НАТО посол Джуліан Сміт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не підштовхуємо їх (Україну – ред.) і не заохочуємо до певної дати чи терміну», - зауважила представниця США, коментуючи позицію Вашингтона щодо можливих мирних переговорів між Україною і рф.

Посол наголосила, що всі питання, пов’язані з такими переговорами, мають бути рішенням України й Президента Зеленського особисто. «Ми дозволимо йому визначати умови, за яких він готовий сісти за стіл (переговорів – ред.), і коли він буде готовий сісти за стіл»,- зауважила Сміт.

Вона підкреслила, що в українському питанні Сполучені Штати залишаються на тій же позиції, як і до російського вторгнення в лютому: «Нічого про Україну без України».

Дипломат також висловила впевненість, що США – так само як і решта країн-членів Північноатлантичного альянсу – зосереджені на тому, щоби забезпечити для України найбільш потужні позиції для таких переговорів.

«Ми не знаємо, коли росія буде готова сісти за стіл та вести переговори серйозним чином, однак наразі ми поки не бачили жодних ознак цього», - додала представниця Держдепартаменту США.

Читайте також: Ердоган вважає, що війну в Україні можна зупинити шляхом дипломатії

Як повідомляв Укрінформ, в москві пов’язують ракетні обстріли критичної інфраструктури в Україні із зусиллями примусити українське керівництво до переговорів з рф. Водночас, на Заході наголошують, що навмисні удари по цивільних об’єктах, тим більше енергетичної інфраструктури в умовах зимового часу, вважається воєнним злочином.

© 2015-2022 Укрінформ

Share this post

Leave a comment