Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Інтерв'ю Зеленського іноземним ЗМІ: про що розповів президент

Українська

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю CNN та Reuters, в якому розповів про шостий день війни в Україні

Інтерв'ю Зеленського іноземним ЗМІ: про що розповів президент

Володимир Зеленський дав інтерв'ю CNN та Reuters/Фото: screenshot

Лідер України заявив, що Кремль зобов'язаний припинити бомбардувати українські міста і лише потім сідати за стіл переговорів. Він наголосив, що російські солдати прийшли в Україну, щоб "вбивати і вмирати".

"Війна в Україні – це війна загалом за цінностями: життя, демократія, свобода. Тому це війна у всьому світі", – зазначив Зеленський.

Він сказав, що такі речі важко зрозуміти тим, хто не бачить війни у ​​своїй країні. Зеленський також заявив, що Україна готувалася до повномасшатбної російської агресії заздалегідь, але не обговорювала це у публічному просторі, щоби ворог не був готовий до реакції України.

У президента спитали, як довго зможе протриматися Україна у війні проти Росії. На що він відповів, що українці триматимуться до кінця.

"Ми не знаємо, ми про це не думаємо. Це не важливо, це не зовсім правильно - ми не утримуємося, ми боремося. А битися ця нація буде до кінця, до кінця свого життя. Питання вже не у нас, питання - скільки протримається це керівництво точно не про нас", – сказав Зеленський.

Стосовно членства в НАТО Володимир Зеленський заявив, що якщо Північноатлантичний альянс не буде готовий прийняти Київ, то він має напрацювати спільні гарантії безпеки для України. Президент наголосив, що Україні потрібні юридичні гарантії безпеки: насамперед це гарантія територіальної цілісності. Він запевнив, що Україна боротиметься, але перемогти самотужки ми не зможемо.

"Чесно кажучи, у війну давно вже всі втягнуті. І точно не Україна, а втягнуті Росією в цьому випадку. Повномасштабна війна йде. І всі вважають, що вона так швидко пройде. Ми багато разів говорили з президентом Байденом", — додав Зеленський.

Президент також зазначив, що треба саджати Путіна за стіл переговорів, поки що з ним готові розмовляти.

©2003-2022, МЕТА.UA

Поділитися

Коментар