Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Через війну в Україні багато людей можуть померти з голоду - Байден

Українська

Російська агресія проти України та блокування українських портів може призвести до масових смертей від голоду у світі.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням "Голос Америки", таку заяву президент США Джо Байден зробив під час виступу на підтримку американських фермерів у Канзасі.

 "Американські фермери розуміють, що війна Путіна відрізала Україну – виробника пшениці, кукурудзи та рослинного масла. Наприклад, Україна каже, що в них в зерносховищах знаходиться 20 мільйонів тон зерна. 20 мільйонів тон і знаєте що, якщо це зерно не піде на ринок – дуже багато людей в Африці помре з голоду, бо Україна є єдиним постачальником в деяких країнах", - заявляє президент США.

Джо Байден зауважив, що через блокування російськими військовими кораблями немає доступу до українських портів. Через це неможливо вивезти це зерно.

"Жорстка війна, розпочата на українській землі, заважає українським фермерам посадити врожай наступного року. Втім, у Росії теж все не дуже добре", - уточнює Байден.

Джо Байден відзначив, що тепер фермери допомагають Америці "на двох фронтах – зменшуючи вартість продуктів продовольства вдома і збільшуючи виробництво та годуючи світ, який цього потребує".

"Ми бачимо війну Путіна в Україні, тому ви – хребет свободи. Нещодавно, вісім днів тому, я був на заводі в Алабамі, де виробляють ракети "джавелін", щоб допомогти українцям витіснити росіян, відбити їх агресію. Я зазначив тоді, що Америка – арсенал демократії, це те, ким ми є та завжди були. Ми були арсеналом демократії. Я стою зараз тут, щоб подякувати американським фермерам – хлібному кошику демократії", - заявив Джо Байден.

Нагадаємо, що раніше Міністерство закордонних справ України нагадало, що почата Росією війна проти України і блокада чорноморських портів загрожує проблемами з продовольством у багатьох країнах світу.

А після зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має достатній потенціал для стабілізації світового продовольчого ринку, але Росія блокує українські порти та руйнує виробничу базу.

© 2014-2022, Європейська правда

Поділитися

Коментар