Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна запропонувала Росії обміняти важкопоранених бійців із «Азовсталі»

Українська
Україна запропонувала Росії обміняти важкопоранених бійців із «Азовсталі» на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Телеграмі.

"Станом на зараз військовим шляхом деблокувати Азовсталь неможливо. Захисники Азовсталі здаватися в полон не хочуть. Це достойно поваги. Росіяни не погоджуються на "екстракшн". Це реальність, але від росіян це не дивно", - написала Верещук.

Вона пояснила, що уряд пропрацьовує різні варіанти і жоден із них не є ідеальним.

"Але ми шукаємо не ідеальний варіант, а робочий. В якості першого кроку запропонували росіянам такий обмін: ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з «Азовсталі» по гуманітарному коридору. Натомість віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених", - написала Верещук.

Вона додала, що домовленості ще немає, переговори тривають.

Як повідомлялось, російські загарбники знову атакують захисників Маріуполя не тільки авіацією та артилерією, а й танками, та намагаються живою силою піти на прорив.

Полк "Азов" повідомив, що за добу 10 травня добу російські загарбники здійснили 38 авіанальотів на Азовсталь, в тому числі 4 вильоти стратегічних бомбардувальників.

Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату «Азовсталь» евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території Металургійного комбінату «Азовсталь».

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар