Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Країни G7 закликають Китай не допомагати Росії у війні проти України

Українська
Країни Групи семи (G7) закликали Китай виступити на підтримку України і не допомагати Росії в її загарбницькій війні проти України, не виправдовувати її дії та не підривати санкційний режим проти РФ.

Про це йдеться у спільному комюніке міністрів закордонних справ G7 за результатами зустрічі в німецькому Любеку, передає Укрінформ.

"Що стосується російської загарбницької війни проти України, то ми закликаємо Китай підтримати, відповідно до міжнародного права, суверенітет і незалежність України, цілісність її міжнародно визнаних кордонів, а також рішуче закликати Росію припинити свою військову агресію проти України", - йдеться у комюніке.

Читайте також: Зброя, гроші та допомога у відбудові: країни G7 підтримають Україну

Глави МЗС G7 закликали Китай "не допомагати Росії в її загарбницькій війні проти України, не підривати санкції, запроваджені проти Росії за напад на суверенітет і територіальну цілісність України, не виправдовувати дії Росії в Україні та утримуватися від участі в інформаційних маніпуляціях, дезінформації та інших засобах легітимізації загарбницької війни Росії проти України".

Читайте також: Родичі захисників Маріуполя просять лідера Китаю допомогти у порятунку бійців із «Азовсталі»

Як повідомлялося, глава МЗС країн Групи семи в опублікованому у суботу спільному комюніке підтвердили підтримку України в її боротьбі проти російського агресора та закликали росію припинити загарбницьку війну.

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар