Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба назвав чотири елементи перемоги для України

Українська
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав чотири елементи перемоги у війні з РФ. Про це він заявив у інтерв’ю NRC, передає Укрінформ.

«Перемога – це визволення окупованих територій, включно з Кримом і Донбасом. Виплата репарацій. Засудження воєнних злочинців і тих, хто вчинив злочини проти людяності. Закріплення місця України в європейській інтеграції. Це чотири елементи, які для мене є невід'ємними складовими перемоги», - сказав Кулеба.

Глава МЗС підкреслив, що Україна має перемогти, чого б це не вартувало, бо якщо вона програє, то не буде України, і Європа буде зовсім іншою.

Міністр також акцентував на тому, що кожна війна закінчується дипломатією, наголосивши, що українській стороні доведеться подолати багато емоцій після всіх злочинів, скоєних Росією.

«Але якщо є шанс покласти край війні та звільнити окуповані території, ми готові сідати з росіянами за стіл переговорів», - констатував він.

Як повідомлялося, останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

17 травня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що переговорний процес із РФ нині призупинено.         

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар