Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

NYT вирішив, що Україна має піти на «територіальні поступки», щоб зупинити війну

Українська

Редакція американського видання The New York Times випустила сумнівного змісту статтю під заголовком «Війна в Україні стає складнішою, а Америка до неї не готова». У матеріалі журналісти ставлять під сумнів успіхи України у війні та висувають думки, з якими навряд чи погодиться українська громадськість, пише УНН. 

Як зазначають автори статті, умовно ознаменовані як «редакція» NYT, у березні адміністрація Джо Байдена вказувала на те, що послання Сполучених Штатів та їх союзників має бути адресоване як українцям, так і росіянам: незалежно від того, скільки часу знадобиться, Україна буде вільною. Україна заслуговує на підтримку проти неспровокованої агресії Росії, і США мають стояти на чолі союзників по НАТО, щоб продемонструвати російському диктатору Володимиру Путіну готовність і здатність Альянсу протистояти його реваншистським амбіціям.

«Ця мета не може бути зміщена, але зрештою, не на користь Америки вплутуватися в тотальну війну з Росією, навіть якщо світ, досягнутий шляхом переговорів, може вимагати від України прийняття деяких важких рішень», - пишуть автори статті.

Так, неназвані експерти радять не «спокушатися» розглядати «приголомшливі успіхи» України у боротьбі з російською агресією як ознака того, що «за достатньої американської та європейської допомоги Україна близька до того, щоб відкинути Росію на її позиції до вторгнення».

Думка редакції при цьому не обґрунтована жодними даними реального стану справ на місцях, і неясно, який досвід привів їх до відповідної думки.

«Рішуча військова перемога України над росією, внаслідок якої Україна поверне собі всі території, захоплені Росією з 2014 року, не є реалістичною метою… Зрештою, саме українці мають приймати важкі рішення: Саме вони борються, помирають і втрачають свої будинки через російську агресію, і саме вони повинні вирішити, як може виглядати закінчення війни. Якщо конфлікт таки приведе до реальних переговорів, саме українським лідерам доведеться приймати болючі територіальні рішення, яких вимагатиме будь-який компроміс», - до такого висновку приходять «журналісти».

Також вони вважають, що Байден «повинен дати зрозуміти Зеленському та його народу, що існує межа того, як далеко Сполучені Штати та НАТО зайдуть у протистоянні з Росією, та межа озброєнь, грошей та політичної підтримки, яку вони можуть надати».

При цьому завбачливо додають, що мова не про «умиротворення» Росії.

Як писав УНН, президент України Володимир Зеленський раніше розповів, що президент Франції Еммануель Макрон пропонував йому "речі, пов'язані з поступками" за суверенітетом України заради того, "щоб зберегти обличчя Путіну".

© УНН

Поділитися

Коментар