Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба сказав, що стало переломним моментом для кандидатства України в ЄС

Українська
Велику роль у наданні Україні статусу кандидата на входження в Європейський Союз зіграв Президент Франції Еммануель Макрон, а вирішальним моментом став візит лідерів Франції, Німеччини, Румунії та Італії до Києва.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Укрніформ.

«Треба відзначити, що дуже важливу роль зіграв Президент Франції Еммануель Макрон, і я звернув увагу, що саме під час головування Франції (у Раді ЄС – ред.) це рішення ухвалене. І це була принципова позиція зробити це саме зараз», - сказав він.

«Ну і переломним моментом, скажу вам чесно, став візит чотирьох європейських лідерів до Києва на минулому тижні, минулого четверга, і їхня розмова з Президентом України Володимиром Зеленським», - додав Кулеба.

Читайте також: Надання Україні статусу кандидата є найбільшим кроком на посилення ЄС - Зеленський

Глава української дипломатії зауважив, що на момент візиту лідерів Франції, Німеччини, Румунії та Італії ще не було остаточної версії позиції Європейської комісії, а також зазначив, що раніше скептиками надання статусу кандидата були Нідерланди, Данія, Швеція, Португалія і Німеччина.

«Був дуже крихкий, дуже тонкий, дуже тендітний процес, але все вдалося, все чудово», - підсумував міністр.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу у четвер ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Франції Еммануель Макрон, Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі і Президент Румунії Клаус Йоганніс під час візиту в Україну 16 червня зустрілися з Президентом Володимиром Зеленським і відвідали місто Ірпінь Київської області.

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар