Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

NYT: Держдеп проти того, щоб назвати РФ спонсором тероризму

Українська

Держсекретар США Ентоні Блінкен чинить опір закликам визнати Росію державою-спонсором тероризму, на чому наполягають американські політики та законодавці, пише газета New York Times.

Видання повідомляє, що адміністрація президента США Джо Байдена "з обережністю" відноситься до оголошення Росії спонсором тероризму, незважаючи на "наполегливі" заклики Конгресу та України.

Останні тижні Блінкен зазнає серйозного тиску з цього питання, але він чинить опір цьому кроку, оскільки визнання країни спонсором тероризму тягне за собою дуже жорстокі санкції, через які можуть постраждати союзники США, які ведуть справи з Росією. Це також може знищити залишки дипломатії між Вашингтоном та Москвою.

"Витрати, які були покладені на Росію нами та іншими країнами, абсолютно відповідають наслідкам, які були б внаслідок визнання її державою-спонсором тероризму. Таким чином, практичні результати того, що ми робимо, однакові", - заявляв Блінкен.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість включення Росії до списку країн-спонсорів тероризму.

® 2009–2022 «ТОНЕТО»

Поділитися

Коментар