Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Путін підписав нову Морську доктрину та назвав головну загрозу Росії

Українська

Президент Росії Володимир Путін затвердив нову Морську доктрину, де назвав акваторію Чорного моря "зоною національних інтересів", а також назвав загрозою НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", документ офіційно оприлюднили на сайті Кремля. Заяву Путіна цитують низка російських ЗМІ, серед яких РБК, ТАРС.

Путін підписав нову Морську доктрину та назвав головну загрозу Росії

У новій доктрині Росії позначені "кордони та зони національних інтересів країни", насамперед – в Арктиці, Чорному, Охотському та Берингових морях.

"Їх захист (Ред. морів) забезпечуватимемо твердо і всіма засобами. Ключове тут – це можливості військово-морського флоту. Він здатний блискавично відповісти всім, хто вирішить зробити замах на наш суверенітет і свободу", – заявив Володимир Путін.

Не обійшлося і вже без традиційного хвастощів з боку Москви. Путін пригрозив, що найближчими місяцями ЗС РФ отримають гіперзвукові комплекси "Циркон". Першим носієм стане фрегат "Адмірал Горшков". За його словами, для комплексів "немає перешкод".

Морська доктрина відносить до основних загроз безпеки РФ "курс США на домінування у світовому океані та зростання активності НАТО".

Також видання "Коментарі" повідомляло – незабаром має набрати хід морський експорт українського зерна, про яке домовилися 22 липня у Стамбулі. У море готуються вийти перші кораблі з українським зерном : чи дотримає РФ обіцянка – які ризики. Експерти розповіли про ситуацію у ексклюзивному інтерв'ю.          

© «Комментарии», 2005 – 2022

 

 

 

Поділитися

Коментар