Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС засудило обстріл окупантами Запорізької АЕС

Українська

Міністерство закордонних справ рішуче засуджує дії російських окупаційних військ на території захопленої ними Запорізької АЕС в Енергодарі. Про це УННповідомляє з посиланням на заяву МЗС.

“На фоні цинічної відео-заяви президента РФ на Оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї про відсутність намірів РФ застосовувати ядерну зброю в Україні Росія вдалась до численних провокацій на ядерному об’єкті”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, після введення з початку серпня 2022 року в приміщення 1-го і 2-го блоків ЗАЕС, які перебувають в стадії ремонту, військових вантажівок і позашляховиків наповнених зброєю, сьогодні відбулися артилерійські обстріли території біля промислового майданчику ЗАЕС.

Внаслідок трьох зафіксованих попадань пошкоджено високовольтну лінію видачі електричної потужності ЗАЕС - Запорізьку ТЕС.

Можливі наслідки влучання в діючий реактор рівноцінні застосуванню атомної бомби.

“Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу”, – наголосили у відомстві.

Сьогодні російські військові знову вдалися до провокацій. Як повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, внаслідок  обстрілу зафіксовано три «прильоти» біля промислового майданчику ЗАЕС.

Поділитися

Коментар