Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Генасамблея ООН буде майданчиком для тиску на Росію – преставниця Держдепу

Українська
77-а сесія Генеральної Асамблеї ООН, яка розпочалася у Нью-Йорку, слугуватиме майданчиком для здійснення тиску на Росію, аби покласти край війні, яку вона розв’язала проти України, заявила представниця Держдепартаменту США Андреа Калан.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв’ю телеканалу «FreeДОМ».

На її переконання, під час тижня високого рівня лідери країн ООН говоритимуть про те, що «війна Росії проти України порушує всі фундаментальні принципи, на яких заснована ООН» і що «Росія порушує Статут ООН».

«Усі країни мають працювати разом, аби покласти край цій війні», - зазначила Калан.

За її словами, США сподіваються, що це станеться якомога швидше, і стежать за тим, щоб Україна отримувала «всю необхідну зброю, обладнання, інші види допомоги для успішного контрнаступу».

«Як бачимо, Україна зараз успішно це робить», - додала вона.

Про підтримку України говоритиме й президент Джо Байден, який виступить на сесії Генасамблеї у середу, сказала Калан.

«Єдність в ООН – це найбільший тиск на Росію. Це не означає, що зміни настануть завтра, але Росія в Нью-Йорку відчуватиме цей тиск, єдиний голос ООН», - підкреслила представниця Держдепу.

Вона зауважила, що через поводження Росії ООН нині переживає кризу, але необхідно докласти всіх зусиль, аби Організація «працювала так, як має працювати – гарантувати мир і бути платформою для співпраці».

Вона також зазначила, що в рамках тижня високого рівня очікуються численні зустрічі в кулуарах, де обговорюватимуться різні аспекти підтримки України та максимального тиску на Росію.

За її словами, весь світ бачить наслідки воєнних злочинів РФ в Ізюмі. Міжнародні суди повинні зібрати факти, і винуватці мають бути притягнуті до відповідальності, наголосила вона.

Читайте також: Президент пообіцяв «важливі сигнали» від України на Генасамблеї ООН

Як повідомляв Укрінформ, чергова 77-а сесія Генеральної Асамблеї ООН відкрилася 13 вересня. 20 – 26 вересня проходитиме тиждень високого рівня – за участю лідерів держав, глав урядів та міністрів закордонних справ країн-членів. Президент України Володимир Зеленський витупить на Генасамблеї в режимі відеозвернення 21 вересня під час вечірнього засідання.         

© 2015-2022 Укрінформ      

 

 

Поділитися

Коментар