Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський: Нині відбувається дипломатична мобілізація міжнародної спільноти

Українська
Нині відбувається дипломатична мобілізація всієї міжнародної спільноти, Україну тепер підтримують майже всі.  Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні, передає Укрінформ.

"Зараз відбувається дипломатична мобілізація всієї міжнародної спільноти. Коло тих, хто підтримує нас зараз, не обмежується лише колом наших традиційних партнерів і тих, хто відкрито підтримав нашу державу після 24 лютого. Нас підтримують тепер майже всі – ось така реакція на нові російські ескалаційні кроки", - сказав Зеленський.

Читайте також: Мобілізація є визнанням того, що кадрова армія РФ не витримала й посипалась – Зеленський

Він зазначив, що фарс із підготовкою псевдореферендумів на окупованій території демонструє, що відбувалось в Криму й на Донбасі.

Президент подякував усім у світі, хто підтримує Україну, і хто чітко засудив чергову російську брехню.

"Вдячний Президенту Байдену та всім американським друзям. Президенту Макрону, канцлеру Шольцу, Президенту Фінляндії та всім нашим польським братам, державам Балтії, пану Боррелю, пані Урсулі фон дер Ляєн, Шарлю Мішелю, ОБСЄ та всім-всім європейцям від Ісландії до Румунії, яких Росії більше ніколи не обманути. Дякую, Британіє, за підтримку! Туреччині! Канадо, спасибі! Дякую й усім, хто зараз непублічно засвідчує підтримку Україні", - додав Зеленський.

Читайте також: Промова Байдена в ООН: Нова точка відліку для світової підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент ВФ Володимир Путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи з реалізації указу починаються з 21 вересня. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів. Після оголошення в Росії часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» на всіх центральних площах країни.       

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар