Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

РФ іде за "кримським сценарієм": Зеленський в Радбезі ООН закликав повністю ізолювати Росію

Українська

Президент України Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Ради безпеки ООН. Він зазначив, що Росія намагається анексувати території України, де проводить "референдуми", за "кримським сценарієм". Зеленський закликав до повної ізоляції РФ, передає УНН.

"Визнання Росією результатів цього так званого "референдуму" на окупованих територіях означатиме, що з Путіним немає про що говорити", — наголосив Зеленський.

Президент України нагадав, що минулого тижня презентував Генеральній Асамблеї ООН формулу миру.

"Росія відреагувала на цей шлях до миру і оголосила мобілізацію. Крім того, РФ навмисне фокусує свою мобілізацію на саме корінних народах з території. Це не лише народи з Кавказу та Сибіру, все робиться для того, щоб мобілізувати якомога більше чоловіків саме корінних народів", — сказав Зеленський та наголосив, що така ж ситуація спостерігається й в окупованому Криму.

"Перед очима всього світу Росія проводить ці псевдореферендуми на окупованих територіях України. Людей змушують заповнити якісь папірці, погрожуючи їм зброєю", — додав глава держави.

Він наголосив, що російські окупанти визначили результати "референдумів" заздалегідь.

"Анексія захоплених територій — це найгірше порушення хартії ООН. Це спроба вкрасти територію в іншої держави, спроби стерти норми міжнародного законодавства. Це дуже цинічна спроба змусити чоловіче населення на окупованих територіях України мобілізуватися до російської армії для того, щоб відправити їх боротися проти своїх же власних земляків", — зауважив Зеленський та закликав повністю ізолювати Росію та позбавити її права вето.

"Держава не може залишатися постійним членом Ради Безпеки ООН із правом вето, якщо ця держава створює і впроваджує політику геноциду просто зараз, лише за крок до радіаційної катастрофи, водночас погрожуючи ядерними ударами. Росію слід виключити з усіх міжнародних організацій", — наголосив він.

Президент України також закликав запровадити нові антиросійські санкції.

"Будь-які кримінальні дії Росії для нас нічого не міняють. Ми не будемо підпорядковуватись діями терористів", — додав Зеленський.

З 23 по 27 вересня на тимчасово-окупованих Луганській, Донецькій Херсонській та Запорізькій областях пройшли "референдуми" щодо приєднання до РФ.

Москва перенесла дату засідання Ради Федерації, на якому планувалося ухвалити "закони про входження" тимчасово-окупованих територій України до складу Росії.

©УНН

Поділитися

Коментар