Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський назвав умови для можливості переговорів із Росією

Українська
Президент Володимир Зеленський наголосив, що для можливості переговорів з Росією є чіткі умови України, серед яких йдеться про відновлення територіальної цілісності, покарання кожного воєнного злочинця і гарантії, що це не повториться.  Як передає Укрінформ, про це Зеленський сказав під час відеозвернення.

"Кожен, хто серйозно розглядає кліматичний порядок денний, так само серйозно повинен розглядати й необхідність негайно зупинити російську агресію, відновити нашу територіальну цілісність і примусити Росію до справжніх переговорів про мир. До таких переговорів, які ми неодноразово пропонували і на які завжди отримували божевільні російські відповіді новими терактами, обстрілами чи шантажем", - сказав Зеленський.

Президент додав, що абсолютно зрозумілими умовами України є: відновлення територіальної цілісності, повага до Статуту ООН, відшкодування всіх збитків, завданих війною, покарання кожного воєнного злочинця і гарантії, що це не повториться.

Як повідомлялося, раніше видання The Washington Post повідомило, що адміністрація президента США Джо Байдена неофіційно просить українську владу продемонструвати відкритість до переговорів з Російською Федерацією. Зазначається, що це прохання покликане «зміцнити моральну перевагу України в очах її міжнародних прихильників».              

© 2015-2022 Укрінформ.

 

 

 

Поділитися

Коментар