Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Азійська стратегія вже дає конкретні результати та відкриває нові горизонти для України - Кулеба

Українська
Розроблена МЗС Азійська стратегія є частиною курсу на відкриття нових горизонтів для України, вона вже приносить конкретні результати та збільшує міжнародну підтримку нашої держави на тлі російської агресії.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону в п’ятницю під час прямого включення з саміту АСЕАН в Камбоджі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

“У рамках курсу на відкриття нових горизонтів ми замальовуємо білі плями на карті світу. Скрізь, де є український інтерес, його потрібно знайти та реалізувати. Саме таким є бачення Президента Володимира Зеленського, таким є пріоритет роботи МЗС. Моя робота на саміті АСЕАН, куди Україну запросили вперше в історії, це практичне втілення розробленої МЗС Азійської стратегії”, - заявив Кулеба.

Читайте також: Україна готова розвивати співпрацю з Азією так швидко, наскільки готові країни АСЕАН - Кулеба

Він підкреслив, що Азійська стратегія передбачає роботу не лише з регіоном АСЕАН, а й з країнами Центральної Азії, Індією, Китаєм. “Всю цю мозаїку треба скласти докупи, щоб максимально витиснути те, що потрібно Україні у сферах політичної, безпекової, торговельної співпраці, мінімізації ризиків з точки зору балансування деякими країнами їхньої позиції щодо росії. Регіон складний та цікавий, з ним потрібно працювати”, - зауважив міністр.

Глава МЗС України нагадав, що його турне країнами Африки, яке також є частиною курсу на відкриття нових горизонтів, вже принесло конкретні результати як під час голосування в Генасамблеї ООН, так і в торгівлі.

“По суті тут, в Камбоджі, не виїжджаючи зі столиці Пномпеня, я здійснив Азійське турне. Я вже зустрівся з колегами з Брунею, В'єтнаму, Таїланду, Сінгапуру, Лаосу, провів телефонні переговори з колегою з Папуа - Нової Гвінеї. Азійський регіон добре знає, що таке іноземне вторгнення, які нещастя це приносить. Покоління людей пам'ятають війну. Тому тут повна симпатія на боці України. Люди знають Україну, знають Президента Зеленського, молодь ним захоплюється як своїм героєм”, - зауважив Кулеба.

Читайте також: Україна, Камбоджа і Японія готують спільний проєкт із розмінування

Міністр також розповів про захоплення азійських колег успіхами Збройних сил України на полі бою та успішними контрнаступальними операціями.

“Наша робота як дипломатів полягає в тому, щоб всіма методами допомагати Збройним силам України та посилювати ізоляцію Росії на міжнародній арені. Український інтерес є скрізь, його просто потрібно знайти та використати для нашої держави, щоб наблизити перемогу”, - підсумував глава МЗС.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час візиту до Камбоджі підписав від імені України Інструмент про приєднання до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії. Він також провів кілька двосторонніх зустрічей.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар