Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Росія має прибрати своїх бойовиків із Запорізької АЕС - Зеленський

Українська
Росія повинна прибрати своїх бойовиків із території Запорізької АЕС та припинити обстріли станції.  Як передає Укрінформ, про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення, інформуючи про деталі телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном.

«Говорив сьогодні з Президентом Франції Еммануелем Макроном фактично про реалізацію одразу кількох пунктів нашої формули миру. А саме – про радіаційну безпеку та ситуацію на Запорізькій атомній станції, а також про енергетичну безпеку України та Європи. Працюємо для того, щоб забезпечити виконання припису МАГАТЕ щодо припинення будь-якої ворожої активності проти українських атомних об’єктів. І для цього надзвичайно важливою є демілітаризація Запорізької атомної станції. Росія повинна забрати звідти всіх своїх бойовиків і припинити обстріли станції»», - наголосив Глава держави.

Читайте також: росіяни використовують ЗАЕС як військову базу - Енергоатом

Він подякував Президенту Макрону за готовність підтримати захист енергетичних об’єктів України.

Зеленський також повідомив, що наразі триває робота над підготовкою максимально результативної конференції щодо відбудови України та реалізації Fast Recovery Plan, у яких Франція готова проявити лідерство.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ про ЗАЕС: стан стабільний, але пошкодження викликають занепокоєння

Як повідомлялось раніше, Президент України Володимир Зеленський обговорив ситуацію на атомних станціях та становище енергетичної системи під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном. Під час розмови лідери держав порушили питання щодо забезпечення енергетичної стабільності України, зокрема, захисту системи від повітряних атак.

© 2015-2022 Укрінформ.

Поділитися

Коментар