Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Макрон очікує «прямого контакту» з Путіним найближчими днями - ЗМІ

Українська
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що очікує «прямого контакту» з президентом РФ Путіним найближчими днями - стосовно питань цивільної атомної енергетики та Запорізької АЕС.  Про це повідомляє Le Parisien, передає Укрінформ.

“Я маю намір мати з ним прямий контакт найближчими днями, насамперед, щодо питань цивільної атомної енергетики і Запорізької АЕС після обміну думками” з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, - підтвердив президент Франції пресі під час свого візиту на зібрання мерів у Parc des Expositions у Парижі, не уточнюючи форми цього “прямого контакту”, - повідомляє видання.

“Російська стратегія полягає в тому, щоб привести людей у відчай”, — заявив Макрон.

“Наші обранці також мають відіграти свою роль”, — додав він, нагадавши, що 13 грудня Франція проведе конференцію в Парижі для підтримки українського опору та стійкості.

При цьому видання нагадує, що президент України Володимир Зеленський у вівторок закликав мерів Франції надати допомогу його країні, щоб Росія не використовувала холод цієї зими “як зброю масового ураження”.

Як повідомлялося, президент Франції Емманюель Макрон наголосив на необхідності зробити все для гарантування безпеки на Запорізькій АЕС після нових обстрілів росіянами.

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови у понеділок обговорив з Макроном ситуацію на атомних станціях та становище енергетичної системи.            

© 2015-2022 Укрінформ.

 

Поділитися

Коментар