Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Виробництво зброї для України: Кулеба закликає країни НАТО швидше приймати рішення

Українська
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає країни НАТО швидше приймати рішення щодо запуску виробничих ліній та постачання зброї Україні.  Про це Кулеба заявив журналістам у Бухаресті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зауважив, що останнього разу, коли його запрошували на зустріч міністрів закордонних справ НАТО, він прийшов із трьома словами: «Зброя, зброя і зброя». «Сьогодні я маю три інших слова: «Швидше, швидше і швидше». Ми цінуємо те, що було зроблено, але війна триває. Ми довели, що ми можемо завдати Росії поразку, що ми можемо перемогти разом заради цілого євроатлантичного простору і світу», - сказав міністр.

У цьому контексті Кулеба підкреслив, що рішення щодо зброї, щодо запуску нових виробничих ліній зброї у західних країнах мають прийматися швидше, і швидше має відбуватися її постачання. Це те, за словами глави МЗС, що міністри НАТО та України обговорювали сьогодні: як усе пришвидшити.

Читайте також: Глава МЗС Іспанії підтвердив Кулебі постачання більшої кількості систем ППО до України

Кулеба також висловив переконання, що це буде перша зустріч міністрів НАТО, де питання енергетичної безпеки буде так само важливим, як і питання оборони. «Так, трансформатори, генератори та інше обладнання дуже важливе. У цьому контексті, комплексний пакет допомоги, яким займається НАТО і координує генсек, відіграє дуже важливу роль».

Глава української дипломатії підсумував, що Україні потрібні ППО: IRIS, Hawk, Patriot, а також трансформатори.

«Коли ми маємо трансформатори і генератори, ми можемо відновити нашу енергетичну систему і надати людям гідні умови, які путін намагається в них відібрати. Коли ми матимемо ППО, ми зможемо захистити цю інфраструктуру від наступних ракетних ударів Росії, які точно будуть. На жаль, це дійсність, до якої нам слід готуватися», - пояснив міністр закордонних справ.

Читайте також: НАТО надасть Україні додаткове нелетальне обладнання

Як повідомлялося, 29-30 листопада в Бухаресті проходить міністерська зустріч країн-членів НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Дмитро Кулеба та його іноземні колеги обговорюватимуть подальшу військову допомогу Україні та відновлення української енергетичної інфраструктури. Також міністр проводить низку двосторонніх зустрічей.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар