Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Китай у п'ятницю представить мирну пропозицію щодо України

Українська

Адміністрація Байдена очікує, що Китай представить у п'ятницю мирний план зі своїми ідеями щодо врегулювання війни в Україні, заявила заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд, пише УНН.

"Чекаємо, що китайці викладуть на стіл, про це нібито оголосять завтра", - заявила Нуланд у розмові з Washington Post.

Нуланд не сказала, як китайці представлять план. Завтра відбудеться засідання Ради Безпеки ООН, на якому Китай може виступити з цією презентацією. На зустрічі буде присутній держсекретар США Ентоні Блінкен.

Нуланд додала, що будь-яка угода про припинення війни важлива для встановлення справедливого та міцного миру.

"Це не може бути просто цинічне припинення вогню, яке дає росіянам час повернутися додому, відпочити, переобладнатися і повернутися. Але послухайте, якщо Сі Цзіньпін зможе вивести Путіна та його армію з України, я думаю, ми всі аплодуватимемо і дамо ціну за мир".

Нуланд сказала, що всі сторони розглядають, що можна зробити, щоб підтримати та допомогти мирному плану.

"Але фундаментальне питання у тому, чи хоче Путін миру?".

Високопоставлений китайський дипломат Ван І анонсував план під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки минулими вихідними. Однак після поїздки Вана до Москви наприкінці цього тижня міністр закордонних справ Росії Лавров заявив, що не обговорював план з китайським дипломатом.

Останніми днями Держдепартамент США поставив під сумнів ідею щодо ефективності китайського мирного плану. Це пов'язано з тим, що офіційні особи також висловили стурбованість тим, що Китай розглядає можливість смертоносної підтримки Росії у війні.

Поділитися

Коментар