Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Глава МАГАТЕ заявив про «життєздатне рішення» для безпеки Запорізької АЕС

Українська
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі заявив, що для безпечної роботи тимчасово захопленої росіянами Запорізької АЕС є життєздатне рішення, яке потребує міжнародної підтримки.

Про це Гроссі сказав під час виступу в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, це (рішення - ред.) має бути політично можливим, а також життєздатним. І у мене склалося враження, що ми маємо на столі життєздатне рішення», - зазначив керівник МАГАТЕ.

Він підкреслив, що впродовж місяців працював над пропозицією для забезпечення захисту Запорізької АЕС.

Читайте також: На Запорізькій АЕС зростає дефіцит фахових працівників – Генштаб

«І я відчув минулого тижня, коли найбільша атомна електростанція в Європі вшосте була змушена ввімкнути аварійні дизельні генератори, що ми не мали опинитися в такому становищі», - зауважив Гроссі.

За його словами, МАГАТЕ не намагається шукати політичного вирішення конфлікту, натомість прагне розв’язати проблему ядерної безпеки, яка має міжнародне значення.

Читайте також: У МАГАТЕ 37 країн закликали Росію повернути Запорізьку АЕС під контроль України

Як повідомляв Укрінформ, США, ЄС, інші країни Заходу неодноразово закликали РФ вивести війська з території Запорізької атомної електростанції та повернути Україні контроль над найбільшою АЕС у Європі.

© 2015-2023 Укрінформ

Поділитися

Коментар