Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Клімкін закликав співголів Мінської групи ОБСЄ активізувати переговори щодо Нагірного Карабаху

Українська

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав співголів Мінської групи ОБСЄ активізувати переговори для врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі. 

Клімкін висловив занепокоєння стосовно загострення в Нагірному Карабасі / УНІАН

Про це він написав сьогодні на своїй сторінці у Twitter.

«Занепокоєний серйозним загостренням ситуації в Нагірному Карабасі. Закликаю співголів МГ ОБСЄ активізувати переговори для врегулювання», – написав Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Нагірного Карабаху

Як повідомляв УНІАН з посиланням на Радіо Свобода, співголови Мінської групи ОБСЄ Ігор Попов (Росія), Джеймс Ворлік (США) і П’єр Андре (Франція) висловлюють занепокоєння через широкомасштабне порушення режиму припинення вогню у зоні карабахського конфлікту.

«Ми рішуче засуджуємо застосування сили і шкодуємо в зв’язку з безглуздою загибеллю людей, у тому числі серед мирного населення», – говориться у заяві Мінської групи.

Співголови Мінської групи закликають сторони протистояння припинити вогонь і вжити всіх необхідних заходів для стабілізації ситуації. Вони також наголошують, що мирному переговорному вирішення конфлікту немає альтернативи і що війна не є варіантом вирішення конфлікту.

Мінська група ОБСЄ була створена у 1992 році для заохочення мирного переговорного процесу між Азербайджаном, Вірменією та Нагірним Карабахом, сепаратистським регіоном Азербайджану.

Ситуація у регіоні різко загострилася у ніч на суботу.

Міністерство оборони Вірменії звинувачує азербайджанську армію у наступі з використання артилерії, бронетехніки та авіації. Вірменська сторона повідомляє, що ракетний обстріл з боку Азербайджану вівся не лише по оборонних позиціях військових, але і по населених пунктах.

У Міністерстві оборони Азербайджану, своєю чергою, заявили, що Збройні сили Вірменії обстріляли позиції азербайджанської армії, використовуючи артилерію, міномети та і іншу великокаліберну зброю. За даними азербайджанського відомства, обстріл також вівся по низці житлових кварталів, розташованих неподалік від лінії зіткнення, тож було вирішено застосувати заходи у відповідь.

Є загиблі і поранені серед військових і цивільних з обох боків. Про точну їх кількість наразі не повідомляють.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, і загибелі близько 30 тисяч людей.

БІЛЬШЕ ЗА СЮЖЕТОМ ДНЯ
 


Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1307629-klimkin-zaklikav-spivgoliv-minskoji-grupi-obse-aktivizuvati-peregovori-schodo-nagirnogo-karabahu.html

Поділитися

Коментар