Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Росія блокує розширення мандату спостерігачів ОБСЄ — МЗС України

Українська

Росія блокує розширення мандату спостерігачів ОБСЄ — МЗС УкраїниРосійська сторона блокує рішення про розширення мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" та "Донецьк" на всю ділянку російсько-українського кордону, яка тимчасово не контролюється українською владою.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

У відомстві наголосили, що розчаровані такими діями РФ.

"Така деструктивна поведінка російської сторони вкотре засвідчила її відверте небажання виконувати взяті на себе зобов’язання, зокрема згідно з Мінським протоколом від 5 вересня 2014 року, яким передбачено постійний моніторинг на українсько-російському державному кордоні та верифікацію з боку ОБСЄ зі створенням зони безпеки у прикордонних районах України та РФ", - сказано у заяві МЗС.

"Водночас навіть обмежений Росією виключно пунктами пропуску "Гуково" і "Донецьк" моніторинг Місії спостерігачів ОБСЄ підтверджує регулярний неконтрольований потік через державний кордон України осіб у формі військового зразка, великої кількості вантажів невстановленого призначення і контрабандне вивезення видобутого в українській землі вугілля", - підкреслили у відомстві.

У МЗС заявили, що розглядають звіти Місії як документальні докази порушення Російською Федерацією суверенітету і територіальної цілісності України.

Дипломати також привітали зусилля інших делегацій в Постійній Раді ОБСЄ, які дозволили продовжити 7 квітня 2016 року мандат Місії спостерігачів ОБСЄ до 31 липня 2016 року.

"Ми також очікуємо, що російська сторона нарешті конкретними діями засвідчить свою відданість повному та добросовісному виконанню Мінських домовленостей і погодиться, зокрема, із запровадженням повного і безперешкодного моніторингу ОБСЄ за неконтрольованою Україною ділянкою спільного з РФ державного кордону по обидва боки від нього", - сказано у заяві.

Українська правда

Поділитися

Коментар