Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кияни та гості столиці на вихідних зможуть відзначити Дні Європи на "Європейському пікніку" в центрі міста

Українська

Київ. 19 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У дні Європи в центрі Києва на Михайлівській площі відбудеться Всеукраїнський фестиваль "Європейський пікнік" з мінімальною кількістю офіційних заходів і масою музичних, спортивних і кулінарних заходів на п'яти локаціях.

"Вперше святкування днів Європи буде проходити протягом двох днів - 21 та 22 травня. Основна локація - Михайлівська площа. Ми вирішили піти від формату офіціозу ... Це буде неформальний демократичний європейський стиль, запропонований киянам і гостям столиці - тому він і називається "європейський пікнік", - розповів у четвер на прес-конференції в Києві заступник голови Київської горгосадміністраціі Олексій Резніков.

За його словами, офіційне відкриття днів Європи почнеться опівдні суботи. Спікерами на відкритті "європейського пікніка" будуть мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, від європейського співтовариства - посол ЄС в Україні Ян Томбінський, а також представники посольств європейських країн.

Після виступу спікерів офіційна частина завершиться і на п'яти локаціях, в тому числі, на території біля будівлі МЗС, будуть проходити музичні, кулінарні заходи, проект "Київ туристичний" з 3D екскурсією європейськими містами.

22 травня о 12.00 на Михайлівській сцені відбудуться урочисті проводи українських футболістів на Євро-2016. Заступник голови КМДА розповів, що посол Франції Ізабель Дюмон погодилася взяти участь в цьому заході.

На "Європейському пікніку" гратимуть професійні і вуличні музиканти, для дітей працюватимуть окремі майданчики та ігрові зони.

Говорячи про вартість проведення заходів для міської скарбниці, В. Резніков уточнив, що офіційно з київського бюджету на святкування днів Європи було виділено 196 тис. грн, але реальний бюджет за рахунок спонсорів склав близько 1 млн грн.

Говорячи про безпеку для киян і гостей в ці дні, заступник голови КМДА зазначив, що безпосередньо на місці проведення заходів чергуватимуть поліцейські і медики "швидкої допомоги".

Дорожній рух в центрі міста перекриватися не буде, проте у організаторів є прохання паркувати автомобілі подалі від місць проведення заходів. Також він звернув увагу на те, що спиртні напої на "європейському пікніку" не передбачені.

 

У свою чергу, в Нацполіціі Києва агентству повідомили, що в даний час немає остаточних даних по кількості сил і засобів, які будуть залучені до забезпечення правопорядку на днях Європи в центрі столиці.

© 1992-2016, Интерфакс-Украина. Все права защищены 

Поділитися

Коментар