Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Президент України провів телефонну розмову з керівниками Франції та Німеччини

Українська

 

21 Травня 2016 - 15:01

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом і Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Співрозмовники констатували, що не зважаючи на досягнуті домовленості щодо припинення вогню напередодні Великодня, безпекова ситуація на Донбасі продовжує залишатися складною.

У цьому контексті Президент України наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків та допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону задля припинення постачання російської зброї на окуповану частину Донбасу.

Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека.

Президент України в цьому контексті також наголосив на важливості розгортання на Донбасі озброєної поліцейської місії. Глава держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країни з проханням прискорити опрацювання відповідних пропозицій.

Співрозмовники наголосили на важливості продовження діалогу щодо звільнення усіх заручників. Під час розмови було також скоординовано позиції щодо продовження санкцій проти РФ напередодні Саміту G7 у Японії. 

Петро Порошенко також закликав Францію та Німеччину пришвидшити внутрішньо європейські процедури з надання українцям безвізового режиму.

© Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Адміністрації Президента України.

Поділитися

Коментар