Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко та Путін оприлюднили різний зміст нормандських домовленостей

Українська

 

Вівторок, 24 травня 2016, 

Учасники нормандських переговорів на найвищому рівні, які відбулися в телефонному форматі в понеділок вночі, оприлюднили суттєво відмінні дані про досягнуті домовленості.

Про це свідчать повідомлення на офіційних сайтах канцлера Німеччини, а також президентів ФранціїУкраїни та Росії.

Як повідомляла "Європейська правда", на сайті Петра Порошенко стверджується, що "Нормандська четвірка" одностайно "підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі".

Створення такої озброєної місії є однією з ключових вимог Києва для  проведення місцевих виборів на окупованій території. Також принциповою позицією була наявність у даної місії важкого озброєння. Щоправда, це в повідомленні прес-служби українського президента не уточнено; натомість  зазначено, що попереду консультації щодо деталей роботи місії.

Натомість, повідомлення на сайті президента РФ спростовує інформацію з сайту Порошенка. Там йдеться не про створення нової місії, а про "підвищення ефективності (діючої) Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом надання їй додаткових повноважень, а також зміцнення Спільного центру з контролю і координації".

Це суттєво відрізняється від оголошеної Україною поліцейської місії, оскільки СММ складається з цивільних фахівців, які не можуть виконувати поліцейські функції.

Згодом в Кремлі окремо прокоментували дані українського президента, додатково спростувавши домовленості про поліцейську місію.

"Це моніторингова місія на Донбасі, в нашому розумінні це не поліцейська місія", - цитує РИА "Новости" речника Путіна, Дмитра Пескова.

На сайтах президента Франції та канцлера Німеччини фрази про поліцейську місію відсутні – там присутні загальні твердження про переговори щодо шляхів підготовки до виборів на Донбасі.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар