Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Остаточного рішення поліцейської місії на Донбасі немає - віце-прем’єр-міністр України Климпуш-Цинцадзе

Українська

Остаточного політичного рішення щодо розгортання поліцейської місії на Донбасі ще немає, але Україна дуже розраховує на нього.

Про це, коментуючи власному кореспонденту Укрінформу у Франції таку можливість, сказала віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка бере участь у конференції "Україна і ЄС: розуміння взаємних очікувань".

"Поки немає остаточного рішення щодо запровадження цієї місії, це переговорний процес. Україна дуже розраховує на те, що їй вдасться "привезти" міжнародну поліцейську місію під егідою чи ОБСЄ, чи ЄС, чи ООН, яка би змогла забезпечити контроль над російсько-українським кордоном", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, це стало би можливим лише у тому разі, якщо сторони насправді зацікавлені у політичному врегулюванні конфлікту в Україні. "Це якщо ми (всі учасники "нормандського формату") збираємося створювати передумови для проведення місцевих виборів на окремих територіях сходу України», - додала віце-прем’єр.

Єлисейський палац поширив у вівторок заяву щодо змісту "нічних переговорів у форматі "Нормандія", при цьому жодним словом не згадавши про ініціативу української сторони щодо запровадження поліцейської місії на окремих територіях Донбасу. При цьому в МЗС Франції Укрінформу повідомили, що розмова про це йшла під час ранкових переговорів міністрів закордонних справ України та Франції у Парижі.

Як передавав Укрінформ, прес-служба Президента України за результатами переговорів лідерів "нормандської четвірки" повідомила про те, що керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортанню поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання.

© 2015 Укрінформ. Усі права застережені.

 

Поділитися

Коментар