Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У Києві заявили про постачання вугілля з непідконтрольних територій Донбасу

Українська

 (21:29 28.05.2016)

КИЇВ, 28 травня - РІА Новини. Україна отримує з непідконтрольного Донбасу близько 4 мільйон тон вугілля в рік, розповів міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

"Цим (поставками вугілля з Донбасу - ред.) займаємося окремо віце-прем'єр з окупованих територій, міністерство цим не займається, майже 4 мільйони тон становить на рік (постачання) з окупованих територій. З іншого боку, я ніколи не ставився до цього негативно, оскільки я розумів, що якщо не платити шахтарям, які працюю на шахті, то вони не зможуть утримувати родини", - сказав міністр в інтерв'ю українському "5 каналу" в суботу ввечері.

Раніше в ефірі українського ТБ міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що вугілля з непідконтрольних Києву територій Донбасу офіційно постачається  в Україну.

Україна через конфлікт в Донбасі втратила доступ до більшості шахт. На непідконтрольній Києву території розташовуються найприбутковіші шахти, а підприємства, що залишилися під контролем влади України, добувають нерентабельні газові вуглі. Київ змушений імпортувати вугілля з ПАР, США і Росії. Глава Міненерго України Ігор Насалик заявляв, що міністерство енергетики та вугільної промисловості України розраховує розробити механізм поставок вугілля антрацитної групи з непідконтрольних Києву територій Донбасу.

© РІА Новини

Поділитися

Коментар