Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Румунію не лякають погрози Путіна через систему ПРО на її території

Українська

Заяви президента Росії Володимира Путіна у зв'язку з розміщенням на території Румунії елементів протиракетної оборони є некоректними і не мають під собою реальної основи.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоханніс під час представлення в Бухаресті програми "Безпека чорноморського регіону", повідомляє Укрінформ.

"Нещодавні заяви з боку Російської Федерації у зв'язку з оборонним протиракетним щитом у Румунії некоректні, оскільки ця система ніяк не пов'язана з Росією. Ці заяви жодним чином нас не злякають. Навпаки, безпідставні погрози на нашу адресу підтверджують правильність і коректність обраного нами шляху  зміцнення безпеки НАТО. Це абсолютно законна реакція на поведінку Росії в регіоні Чорного моря", - зазначив Йоханніс.

Глава держави наголосив, що проблема енергетичної безпеки чорноморського регіону набула особливої актуальності після незаконної анексії Криму.

"Безпосередньо нас це (анексія Криму - ред.) не зачепило, але ми не можемо залишатися байдужими до того, що через анексію Криму Україні, сусідній з Румунією прозахідній демократичній державі, практично був заблокований доступ до енергетичних природних ресурсів на дні Чорного моря", - наголосив  румунський президент.

Йоханніс підтвердив також, що "в умовах регіональної нестабільності Румунія послідовно прагнутиме реалізувати свої зовнішньополітичні завдання з консолідації стратегічного партнерства з США і НАТО".

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що "Росією буде вжито заходів у відповідь на розміщення на території Румунії і Польщі елементів ПРО".

"Якщо вчора ще ті частини території Румунії, які просто не знали, що таке бути під прицілом, то сьогодні нам доведеться зробити певні дії, які будуть забезпечувати нашу безпеку", - заявив Путін.

©2000-2016, Українська правда

 

 

Поділитися

Коментар