Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Клімкін: Київ не має наміру обговорювати зміни в Угоду про асоціацію з ЄС

Українська

Україна не обговорює і не збирається обговорювати в майбутньому зміни в Угоду про асоціацію Євросоюзу та України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у коментарі LB.ua.

Таким чином він прокоментував прохання прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте до лідерів ЄС надати Амстердаму "юридично зобов'язуючі" гарантії, що побоювання його країни щодо Угоди про асоціацію ЄС і України будуть враховані.

"Що стосується розмов про внесення змін у текст Угоди, то ми їх не ведемо і вести не збираємося, а такі зміни неможливі без нашої згоди і згоди всіх країн-членів ЄС", - сказав Клімкін.

Міністр підкреслив, що у випадку якщо кимось все-таки розглядається така "теоретична можливість, то й нам теж є що запропонувати, адже Україна теж пройшла за останні роки великий шлях".

"Інша справа - інтерпретаційні заяви. Якщо хтось хоче запропонувати своє тлумачення положень Угоди, особливо коли цього вимагають міркування внутрішньополітичного характеру - це не найкраща для європейської єдності, але можлива опція. Головне, щоб ці інтерпретації не суперечили духу і змісту Угоди", - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що Нідерланди не ратифікують Угоду про асоціацію між Україною та ЄС без юридично зобов'язуючого рішення, яке вирішить занепокоєння населення країни.

© 2014 - 2016, Європейська правда

Поділитися

Коментар