Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Європа може пожертвувати Україною заради «спокійного життя» - Горбулін

Українська

Вже в 2017 році Європа може зробити «гюлленский вибір», віддавши «українське питання» повністю на відкуп РФ в обмін на консервацію нинішньої розстановки сил і відмову від змін.

Таке припущення висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін у статті для «Дзеркала тижня».

На його думку, існує пряма аналогія між трикутником Україна-Росія-Європа та історією Ілл–Цаханассьян–"гюлленці" з "Візиту старої дами" швейцарського драматурга Фрідріха Дюрренматта. (У творі пані Цаханассьян спокушає жителів міста Гюллена астрономічною сумою в обмін на згоду всього міста на вбивство одного громадянина — Альфреда Ілла. Той, безумовно винен в аморальному вчинку, хоча, швидше за все, на страту не заслуговує. Але місто, почавши з проголошення "цінності понад усе", закінчує згодою на вбивство заради "перемоги справедливості" і "відновлення моральності").

На думку Горбуліна, Європа буде близька до аналогічного рішення в 2017 році, коли пройдуть президентські вибори у Франції та парламентські в Німеччині.

Росія вже сьогодні активно спокушає Захід міфами про те, що може "повернути час назад" (у період до 2014 року), що вона допоможе Заходу у вирішенні нагальних проблем (біженці, Сирія, терористи, ІДІЛ — все, що завгодно), що гроші з "дикої, але багатої" Росії знову потечуть до Європи. А для цього потрібно всього лише "вбити" Україну — відмовити їй у міжнародній підтримці, фінансовій допомозі, засудити, та хоч би просто "закрити очі" на те, що робить Росія, пише Горбулін.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар