Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Заява УКраїнської асоціації зовнішньої політики у зв'язку з терористичним актом в Ніцці.

Українська

                                                                                                                               ЗАЯВА
                                                                                                  Української асоціації зовнішньої політики

          Українська асоціація зовнішньої політики рішуче засуджує варварський терористичний акт, скоєний 14 липня 2016 року у французькому місті Ніцці, жертвами якого стали десятки безневинних людей різних національностей, у тому числі діти. Серед загиблих і поранених є й українці. Члени Асоціації висловлюють свої глибокі співчуття родинам, близьким і друзям загиблих, слова підтримки  постраждалим під час цього зухвалого терористичного нападу, і разом з усім цивілізованим світом щиро переживають жахливі наслідки цієї трагедії.

          Особливий цинізм цього терористичного нападу у тому, що він стався під час масового заходу з нагоди національного свята Франції – Дня взяття Бастилії.  Для багатьох цей день є  символом перемоги простих людей у боротьбі за свою свободу, проти тиранії і домінування – почуття, які сьогодні так близькі українцям. України зробила свій цивілізаційний вибір – бути в сім’ї успішних демократичних держав. Тому криваву бійню в Ніцці ми сприймаємо як цинічний замах на європейські цінності, за торжество яких в Україні віддали своє життя десятки українських патріотів під час Революції Гідності. А тисячі стали жертвами терористів на сході нашої держави. 
          Напад на мирних відпочиваючих на набережній курортного міста продемонстрував, що війна терористів з цивілізованим світом досягла апогею. Пам’ять про жертви терористичних актів в Ніцці, Брюсселі, Парижі, Стамбулі, Багдаді, інших містах вимагає рішучих скоординованих міжнародних дій на всіх фронтах боротьби з цією загрозою та невідворотності покарання тих, хто спонсорує і підживлює цю пошесть за законами воєнного часу. 
          Українська асоціація зовнішньої політики як громадське професійне об’єднання дипломатів закликає уряд України разом з урядами інших держав-членів ради Безпеки ООН стати на чолі активних дій по боротьбі зі спільним ворогом до повної ліквідації міжнародного тероризму і повернення миру і спокою в наше життя. 


15 липня 2016 р.
м. Київ

 

Поділитися

Коментар