Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Президент розширив сферу діяльності дипломатичних радників

Українська

КИЇВ. 18 липня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав указ про внесення змін до чинних актів Глави держави, що регулюють порядок координації діяльності органів виконавчої влади у сфері зовнішніх зносин, яким, зокрема, передбачається розширення сфери діяльності дипломатичних радників, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Як повідомили у прес-службі Глави держави, посади дипломатичних радників у разі потреби можуть бути запроваджені в усіх органах виконавчої влади, включно з обласними державними адміністраціями, у межах затвердженої граничної чисельності працівників. Метою залучення зовнішньополітичних фахівців, які мають значний професійний досвід співпраці з міжнародними партнерами, в органи виконавчої влади є надання всебічного фахового сприяння в реалізації ефективної, узгодженої та консолідованої державної зовнішньої політики України.

Такі зміни є актуальним в умовах протидії російській агресії, пошуку нових ринків збуту вітчизняної продукції та залучення іноземних інвестицій в економіку держави.

Проект Указу був розроблений Міністерством закордонних справ України і внесений на розгляд Глави держави Кабінетом Міністрів України.

©УНН

Поділитися

Коментар