Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Пайєтт сказав, якою буде політика США після зміни посла

Українська

Зміна посла США не вплине на політику Сполучених Штатів щодо України.

Про це сказав чинний посол Джеффрі Пайєтт на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не можу відповідати за внутрішню політику Сполучених Штатів, але зрозуміло, що США будуть підтримувати український народ. І моє призначення в Грецію я використаю як можливість говорити про російську агресію. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, якщо Україна продовжуватиме боротьбу з корупцією та будуватиме нове демократичне суспільство. Думаю, наші партнерські відносини продовжаться», - сказав дипломат.

Водночас він висловив переконання, що США будуть продовжувати тиск на Росію, поки триває її агресія в Україні.

«Президент Обама дав чітко зрозуміти, поки Росія чинить агресію й анексію чужих територій, ми продовжимо тиск. Це не наш вибір. Такого бізнесу, як зазвичай, між нашими країнами не буде, аж поки не припиниться агресія проти України», - каже посол.

Пайєтт переконаний, що наразі всі зусилля необхідно направити на виконання Мінських угод.

«Ми повинні зосередити зусилля на деескалації конфлікту та наполягати на виконанні Мінських домовленостей. Перша позиція Мінських угод - це повне припинення вогню. Центральне управління розвідки України сьогодні опублікувало великий документ, в якому йдеться, що росіяни перекидають військове обладнання на українську територію. Все це суперечить Мінським домовленостям», - заявив американський дипломат.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар