Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ЄСПЛ почав розгляд скарги родин загиблих у MH17 проти України

Українська

Європейський суд з прав людини комунікував розгляд скарги проти України чотирьох родичів загиблих у авіакатастрофі малайзійського лайнера MH17, збитого над Донбасом у розпал конфлікту влітку 2014 року.

Скаргу у справі "Іоппа та інші проти України" комунікували ще 5 липня, проте на сайті ЄСПЛ рішення про це опублікували лише в цю п'ятницю.

Заявники звинувачують Україну в тому, що українська влада не вжила усіх заходів для захисту життів їхніх родичів, оскільки не закрила повітряний простір над зоною конфлікту.

За версією заявників, це рішення було невипадковим: влада нібито знала про безпеку, але не вжила жодних заходів. У відповідь на скаргу ЄСПЛ адресував заявникам запитання про те, чи вичерпали вони всі юридичні заходи в Україні.

Усі заявники - громадяни Німеччини. Єлена Іоппа, що мешкає у Рейні, втратила у катастрофі 22-річну доньку Ольгу. У Тіма Лаушета, що живе в Австралії, загинула матір, а в брата й сестри Кріса і Денізе Кенке - батько.

Позивачів представляє берлінський адвокат Ельмар Гіємулла. Раніше ЗМІ із посиланням на нього повідомляли, що позивачі вимагають від України компенсацію в 1 млн євро.

Copyright © 2016 ВВС

Поділитися

Коментар