Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Путін не бачить сенсу зустрічатися на G20 в "нормандському" форматі після предотвращенного в Криму українського теракту

Українська
Москва. 10 серпня. ІНТЕРФАКС - Президент РФ Володимир Путін назвав безглуздою зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 після повідомлень про запобігання теракту в Криму, організованого, за інформацією ФСБ, українським міністерством оборони.
"Це дуже тривожна інформація. Дійсно, наші спецслужби запобігли проникненню на територію диверсійно-розвідувальної групи міноборони України. І, звичайно, в цих умовах зустрічатися в нормандському форматі, тим більше в Китаї, безглуздо", - сказав В.Путін на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Вірменії, відповідаючи на питання "Інтерфаксу".
В.Путін продовжив: "Судячи з усього, ті люди, які захопили свого часу владу в Києві і продовжують її утримувати, замість того, щоб шукати способи мирного врегулювання, перейшли до практики терору. У зв'язку з цим не можу не згадати - і в цьому ж контексті ми розглядаємо - замах на життя керівника Луганської народної республіки. Ось тепер - спроба проникнення на територію Криму ".
Президент РФ підкреслив, що хотів би звернутися у зв'язку з цим до російських "американським, європейським партнерам".
Він нагадав, що в Криму з російської сторони вбиті двоє військовослужбовців.
"Ми, безумовно, повз таких речей проходити не будемо", - сказав В.Путін.
В. Путін вважає, що спроба теракту, який готувався в Криму української розвідкою, спрямована на відволікання уваги самих українців від внутрішніх проблем країни.
"Ніякого іншого сенсу в проведенні таких акцій крім відволікання уваги власного народу від тяжкого становища економіки України, від тяжкого становища значної кількості громадян країни, ніякого іншого сенсу немає", - заявив В.Путін.
В.Путін звинуватив українську владу в тому, що вони діють таким чином, "щоб якомога довше утриматися при цій владі і створити умови для подальшого пограбування своїх громадян".
Він також заявив, що безпеки в Криму будуть посилено.
"Ми, звичайно, зробимо все, щоб забезпечити безпеку об'єктів інфраструктури, громадян. Приймемо додаткові заходи щодо забезпечення безпеки, причому це будуть серйозні додаткові заходи - і технічні, і не тільки", - підкреслив президент РФ.
В.Путін попередив: "Це замах з непридатними засобами, це дуже небезпечна гра".
Як повідомлялося, в ФСБ РФ в середу заявили про запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі в ході зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. При затриманні в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії. Крім цього в російській спецслужбі заявили про запобігання в Криму терактів, нібито підготовлених ГУР Міноборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова.
Джерело в російських правоохоронних органах повідомило "Інтерфаксу", що з України в Крим в минулі вихідні намагалася прорватися диверсійно-розвідувальна група, частина з них затримано, інші відступили.
"Були зроблені дві спроби прориву в районі Армянськ з української території - одна в ніч з 6 на 7 серпня, коли намагалася пробитися диверсійно-розвідувальна група з близько 15 осіб, друга - 8 серпня із застосуванням важкої техніки, в тому числі БМП" , - сказало джерело.
Він повідомив, що під час спроби прориву на територію Криму під час закладки вибухівки в таємний схрон були затримані щонайменше троє диверсантів, які здійснювали закладку. "Вони закладали різні види вибухівки - протитанкові міни та інші види загальною потужністю 40 кг в тротиловому еквіваленті", - сказало джерело.
Він повідомив, що групою затриманих керував громадянин України, 1977 року народження, Євген Панов, який є кадровим співробітником ГУР Міністерства оборони України.
"Всі затримані знаходяться на території Криму. Звинувачення їм поки не пред'явлені. Ведуться слідчі дії і допити", - сказало джерело.
 
© 1992-2016, Интерфакс-Украина

Поділитися

Коментар