Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ОБСЄ відмовилася їхати до Криму

Українська
У Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не збираються відправляти спостерігачів на вибори до російського парламенту, які будуть проведені на території анексованого РФ Криму. Про це заявив керівник місії БДІПЛ Ян Петерсен, передає російський «Интерфакс».
«Місія БДІПЛ ОБСЄ не направляє довгострокових спостерігачів до Криму», - заявив він.
Петерсен нагадав, що місія працює в інтересах всіх країн-членів ОБСЄ, всіх 57, а значить рішення по окупованому півострову приймалося в рамках цієї обставини. «У своїй роботі БДІПЛ змушене брати до уваги систему ОБСЄ, засновану на принципі консенсусу», - сказав він, додавши, що в насправді російські регіони спостерігачі вирушать.
Як повідомляла Politeka, 14 червня спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав міжнародні організації дати правову оцінку спробам проводити вибори в Державну думу РФ на території анексованою Криму. Політик також закликав не допустити такої «наруги над міжнародним правом».
Нагадаємо, 12 серпня Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати доступ спостерігачам ОБСЄ до окупованого Криму і Севастополю, а також до затриманих окупантами українцям.
 
© 2016 Politeka

Поділитися

Коментар