Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Безпечне середовище для "Інтеру" закликали створити в ОБСЄ

Українська

Насильство ніколи не може бути прийнятною відповіддю у випадку незгоди з редакційною політикою, навіть якщо мовлення ЗМІ видається провокативним на контроверсійним. Про це в офіційній заяві повідомила у понеділок представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, коментуючи напад на провідний український телеканал "Інтер".

"Я вітаю швидкий початок розслідування з боку влади. Я розраховую, що вони зроблять все можливе, щоб створити безпечне робоче середовище для колективу каналу "Інтер", - заявила Міятович.

Напад на "Інтер" засудили і у посольстві США. "Будь-який фізичний напад на ЗМІ є неприйнятним. Ми підтримуємо зусилля по розслідуванню підпалу "Інтер", уважно стежимо за його перебігом", - заявили у дипломатичному представництві США в Україні через офіційний Twitter.

Коментуючи напад на канал, викладач Королівського коледжу у Лондоні Александр Кларксон висловив думку, що напад може бути частиною сценарію захоплення контролю над даним ЗМІ. "Заповзає думка, а чи не розм'якшують "Інтер", щоб надалі контроль за ним перебрала лояльна до офіційного Києва політична група", - твітує Кларксон.

Президент України Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, які сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня, але при цьому наголосив - не вірить, що до підпалу можуть бути причетними патріотичні сили.

Голос Америки 2016 VOA, Inc.

Поділитися

Коментар