Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна просить Нідерланди підтримати створення спецтрибуналу щодо злочинів РФ - Кулеба

English
Україна просить Нідерланди підтримати її ідею про створення спеціального трибуналу з розгляду справ про злочини Російської Федерації проти України та прагне справедливості.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав на брифінгу з нідерландським колегою Вопке Гукстрою в Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я завжди віддаю перевагу справедливості. Так, Україна просить Нідерланди підтримати її ідею створення спеціального трибуналу ... Я надіслав листи десяткам міністрів закордонних справ, включаючи Вопке, пропонуючи цю ідею для розгляду. Я з нетерпінням чекаю на позицію Нідерландів”, - сказав він.

Кулеба висловив сподівання, що Нідерланди також приймуть пропозицію Президента Зеленського і долучаться до відбудови України, зокрема в межах ініціативи про патронат над українськими регіонами.

“Це великий проєкт. Це також велика частина розкриття справжнього партнерства та дружби, які існують між нами”, - зазначив він.

У свою чергу міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра зазначив, що позиція Нідерландів - робити те, що ефективне і дійсно допомагає Україні.

“Наше головне завдання – переконатися, що ми допомагаємо українцям. А також ми повинні переконатися, що ми координуємо свої дії з нашими європейськими друзями. Тож давайте зробимо все можливе, щоб допомогти країні”, - сказав він.

Читайте також: Король Нідерландів прийняв Кулебу

Як повідомлялося, Кулеба 17-18 травня перебуватиме в Гаазі, де у розвиток діалогу лідерів України та Нідерландів проведе зустрічі з членами уряду та парламенту. Сторони скоординують кроки для посилення обороноздатності Української держави, розширення санкцій проти Росії та зміцнення Європейського Союзу.

Під час візиту до Нідерландів Кулеба також приділить окрему увагу просуванню позовів України проти РФ у міжнародних судових інстанціях для притягнення Росії до відповідальності за її злочини проти України та українського народу.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра 10 травня відвідав Україну.

© 2015-2022 Укрінформ

Share this post

Leave a comment