Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США і Європа розглядають додаткові можливості для зміцнення економіки України – Держдеп

English
Не тільки Сполучені Штати, але і європейські партнери розглядають можливості для забезпечення додаткової допомоги економіці України, яка продовжує зазнавати негативного впливу, спричиненого російською агресією.

Про це заявила в п’ятницю заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Робін Данніган, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми розглядаємо різні можливості, щоб зміцнити економіку (України – ред.). І я знаю, що наші партнери в Європі роблять те саме», - зазначила представниця адміністрації США під час зустрічі, організованої Американсько-Українською Діловою Радою (USUBC).

Вона нагадала, що Сполучені Штати забезпечили Україні понад $5 млрд економічної та безпекової допомоги з 2014 року. Ці два компоненти – посилення економіки й оборони – залишаються у головному фокусі уваги адміністрації США й нині.

Читайте також: США можуть ухвалити законопроєкти про нові санкції проти Росії за кілька тижнів - конгресмен

«Одним із ключових елементів нашої політики, пов’язаної з Україною, є справжня залізна підтримка з боку уряду США суверенітету й територіальної цілісності України»,- підкреслила Данніган. Вона назвала прагнення США підтримати Україну «основним принципом» американської політики на нинішньому етапі.

Лише останнього тижня Штати відправили чотири партії озброєнь та військової амуніції, у тому числі ракет «Джавелін» та іншої протитанкової зброї. Це було необхідно, «щоб допомогти Україні захистити себе», зазначила представниця адміністрації США.

Читайте також: Президент вважає найбільшим ризиком для України дестабілізацію всередині

Крім того, низка європейських країн останнім часом надала оборонну підтримку Україні зі свого боку. Серед них зокрема, Велика Британія, Литва, Латвія, Естонія та інші.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбулася телефонна розмова президентів США й України. Глава Білого дому, зі свого боку, запевнив, що Сполучені Штати вивчають можливість додаткової макроекономічної підтримки, щоб допомогти українській економіці в умовах тиску, спричиненого військовим нарощуванням навколо її кордонів.

Share this post

Leave a comment