Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Міноборони Росії має "план" на випадок розширення НАТО

English

У Міноборони Росії є "план" щодо забезпечення безпеки країни у разі розширення НАТО, заявив у вівторок офіційний представник Кремля. Про це УНН пише з посиланням на росЗМІ.

Виступаючи на брифінгу в Москві, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що оборонне крило уряду працює над безпекою Росії.

"Такі варіанти (на випадок розширення НАТО) опрацьовуються не в Кремлі, а в Міноборони. Ми вже багато разів говорили, що відповідні плани (в наявності) є, і ведеться робота щодо забезпечення нашої безпеки", - сказав він.

Пєсков у своєму виступі торкнувся й інших питань.

Зокрема, відповідаючи на питання, що стосувалось закликів перевести заморожені активи Росії в Україну , Пєсков сказав, що такі дії будуть "цілком і абсолютно незаконними".

"Вони суперечили б усім нормам та правилам міжнародного права. І Росія буде категорично проти цього. І, звичайно ж, ми аналізуємо заходи, які можуть бути ефективними щодо вирішення цієї протиправної ситуації", — додав він.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок заявив про запуск процесу ратифікації протоколів про приєднання Швеції та Фінляндії до альянсу.

Раніше мер Лаппеєнранти у Фінляндії Кіммо Ярву запропонував розмістити у місті базу НАТО всього за 40 км від кордону з РФ.

Share this post

Leave a comment