Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Сім років військової агресії РФ проти України створили зростаючу загрозу для безпеки країн Європи та Близького Сходу - МЗС

English

Військова агресія Російської Федерації проти України, яка триває вже 7 років, викликала військову експансію на південному фланзі Європи і створила постійно зростаючу гібридну загрозу і загрозу для безпеки країн Східної та Південно-Східної Європи, Азово-Чорноморського регіону, Середземномор'я та Близького Сходу, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

"Агресія РФ проти України продовжує дестабілізацію Європейського континенту. Росія використовує широкий арсенал гібридних інструментів для створення нестабільності на території сусідніх країн і підриву їх державності і суверенітету", - зазначається в заяві.

Наголошується, що демократичний світ повинен жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини і міжнародного гуманітарного права.

"Тимчасова окупаційна влада РФ перетворила окуповані території на гетто безправ'я серед європейського континенту. Український Крим і окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору і свавілля", - нагадують в МЗС.

Зазначається, що російська окупація також заклала екологічні загрози для Європи та Чорноморського регіону.

Дипломати наголошують, що Україна і міжнародне співтовариство повинні разом стійко протистояти агресивній війні Російської Федерації, підтримувати на міжнародному порядку денному відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

"Міжнародні санкції допомагають стримувати агресивну політику Росії, але необхідні ефективніші заходи, щоб повернути ситуацію в правове поле і відновити безпеку в регіоні", - резюмують у МЗС.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Share this post

Leave a comment