Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посол України закликав припинити співпрацю з асоціацією турагентств Туреччини через подвійне тлумачення війни РФ проти України

Українська
Посол України в Туреччині Василь Боднар закликав туристичні агентства відмовитися від співпраці з Асоціацією туристичних агентств TÜRSAB через подвійні стандарти, які демонструє її керівництво по відношенню до України та держави-агресора Росії. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на його повідомлення у Твітері.

«Зустріч глави TÜRSAB з послом України, а пізніше з послом Росії є політикою подвійних стандартів. Ставити знак рівності між країною-агресором - рф та Україною, яка захищає себе - це ставати співучасником злочину. Закликаємо українських туроператорів не співпрацювати з даною організацією», - написав Боднар.

Голова TÜRSAB Фіруз Багликая на своїй сторінці у Твітері розмістив два пости, в першому він розповідає про те, що «на запрошення російського посольства» зустрівся з послом РФ в Анкарі, де, зокрема, йшлося про те, що «туризм говорить мовою миру і те, що відбувається, має закінчитися якомога швидше».

На зустрічі з послом України в Туреччині, про що свідчить другий пост у Твітері, Багликая сказав про те, що «TÜRSAB зробить все можливе, щоб надати Україні необхідну гуманітарну допомогу» та побажав, щоб «страждання закінчилися якнайшвидше».

У коментарі Укрінформу посол України в Туреччині наголосив на тому, що подібні дії є неприйнятними.

«Це вкрай неприйнятно та обурливо, оскільки розв’язана Росією війна проти України, спричинені страждання цивільного населення, руйнування інфраструктури та беззаконня, які чинить на українській землі російський агресор, не можуть мати жодного подвійного тлумачення та використовуватися в будь-яких бізнес-інтересах. Про яку «мову миру» можна говорити в той самий час, коли Росія здійснює авіаудари по містах України», - сказав Боднар.

З цього приводу висловився й заступник голови Офісу Президента України Андрій Сибіга.

На своїй сторінці у Твітері він розмістив посилання на пост посольства РФ в Анкарі, де вказується, що на зустрічі російського посла з головою TÜRSAB йшлося про «перспективи російсько-турецьких відносин у сфері туризму».

«Два мільйони туристів приїжджають до Туреччини з України. Як експосол України, який зараз перебуває під бомбардуваннями в Києві, я шокований поведінкою моїх знайомих, зокрема президента TÜRSAB. Ми вдячні Туреччині за підтримку, але для таких людей немає прощення. Їм не місце у списку моїх друзів та друзів України», - написав Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, всередині лютого у Туреччині застерігали, що у разі ескалації конфлікту між Росією та Україною, це може мати негативний вплив на туристичний сезон цього року.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар