Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна в ОБСЄ: Час закрити міжнародні порти для російських суден

Українська
Україна закликає міжнародну спільноту закрити морські порти для російських суден з огляду на блокаду рф українських портів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

“Загарбники вважають, що можуть зламати опір українців жорстокістю, як це зазвичай роблять у росії. Але вони просто неправильно зрозуміли Україну та її людей. Крім того, росія використовує свої військові кораблі для блокади України з моря, зокрема міста Одеси", - заявив Цимбалюк.

За його словами, рф має намір перекрити торговельні шляхи України та "морити голодом українські прибережні міста і селища".

"Це не повинно залишитися непоміченим та без відповіді з боку міжнародної спільноти - настав час закрити міжнародні порти для російських суден", - заявив посол України в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві інфраструктури повідомили, що через російську агресію порти "Маріуполь", "Бердянськ", "Скадовськ", "Херсон" тимчасово не працюють. Вхід/вихід суден тимчасово неможливий.

Порти "Миколаїв", "Ольвія", "Південний", "Одеса", "Чорноморськ" частково здійснюють обробку наявного у причалів флоту і відвантаження залізницею та автотранспортом. Однак вхід/вихід суден також тимчасово неможливий.

Порт "Білгород-Дністровський" також не працює, вхід/вихід суден тимчасово неможливий.

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар