Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Reuters: Німеччина може підтримати негайне нафтове ембарго ЄС проти Росії

Українська

Німеччина готова підтримати негайну заборону Європейського Союзу на російську нафту. Це може дозволити запровадити ембарго впродовж кількох днів, пише Reuters.

У виданні зазначили, що канцлер ФРН Олаф Шольц зазнає все більшого тиску, у тому числі з боку правлячої коаліції, щоб зайняти жорсткішу позицію щодо підтримки України. 

"Німеччина не проти заборони російської нафти. Звісно, це важкий тягар, але ми були б готові це зробити", — заявив міністр економіки й віцеканцлер Німеччини Роберт Габек перед перемовинами з європейськими колегами в Брюсселі

Схожу думку висловив і міністр фінансів Крістіан Лінднер: "Щодо вугілля та нафти, зараз можливо відмовитися від російського імпорту. Не виключено, що ціни на пальне можуть зрости".

Раніше повідомлялося, що на початку повномасштабної війни РФ проти України близько третини своїх потреб у нафті Німеччина покривала російськими поставками. Однак державі вдалося знизити свою залежність від нафти з Росії до 12 відсотків, що дало їй можливість для введення поступового ембарго.

Нагадаємо, Європейська комісія планує обговорити проєкт шостого пакета санкцій проти Росії вже 3 травня.

Єврокомісія також може позбавити Угорщину та Словаччину потреби вводити ембарго на купівлю російської нафти, оскільки обидві країни залежать від неї. Нафтове ембарго, швидше за все, буде введено поступово і набуде повної сили лише з початку наступного року.

Питання обмеження експорту енергоносіїв із Росії вже кілька тижнів активно дискутується в ЄС. Детальніше про це читайте у статті Михайла Гончара "Європа в енергетичній пастці Росії: як подолати залежність?".

© 1994–2022 «Дзеркало тижня. Україна»

Поділитися

Коментар