Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кулеба: Бути проти нафтового ембарго - означає бути на боці Росії

Українська
Якщо якась країна в Європі протистоятиме ембарго на російську нафту, будуть підстави сказати, що вона буде співучасником злочинів РФ в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого включення у Твіттері, передає Укрінформ.

Глава української дипломатії привітав рішення ЄС ввести нафтове ембарго проти Росії.

Читайте також: Кулеба закликав світ покарати Росію за ракетний тероризм в Україні

«Якщо якась країна в Європі протистоятиме ембарго на російську нафту, будуть чіткі підстави сказати, що ця країна є співучасником злочинів, які скоїла Росія на території України», - додав він.

Міністр назвав "абсурдною" ситуацію, коли однією рукою Євросоюз підтримує Україну, надаючи фінансову підтримку, накладаючи санкції, мобілізуючи ресурси для надання Україні військової техніки, а іншою - його країни продовжують платити Росії за газ і нафту та підтримувати її воєнну машину.

Очільник МЗС констатував, що допоки Росія отримуватиме від ЄС мільярди євро доходів за нафту і газ, неможливо говорити про перемогу над її воєнною машиною.

«Які б аргументи вони не наводили, якщо вони проти нафтового ембарго, це означає одне: вони на боці Росії, вони ділять відповідальність за все, що Росія робить в Україні. Крапка», - підсумував Кулеба.

Читайте також: Австрія готова підтримати ембарго на російську нафту

Також міністр заявив, що Київ слідкує за всіма компаніями, які намагаються заробляти на російському ринку, і обіцяє діяти.

«Ми слідкуємо за всіма вами. Ми розуміємо, що ви робите в Росії, як ви намагаєтеся продовжувати заробляти гроші, і ми будемо діяти. Я обіцяю», - сказав він, звернувшись до представників бізнесу.

Кулеба також підкреслив, що піти з Росії всім великим компаніям доведеться рано чи пізно.

Читайте також: Надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС стане сигналом Кремлю - Кулеба

«Вибір простий: або ви йдете зараз із репутацією, або ви будете змушені піти з сильно зіпсованою репутацією...», - застеріг міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня під час представлення шостого пакета санкцій ЄС Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про повне припинення імпорту російської нафти та нафтопродуктів у відповідь на агресію Росії проти України.

Шостий пакет санкцій ЄС проти Росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської ради.         

© 2015-2022 Укрінформ

Поділитися

Коментар