Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У МЗС назвали умову для розриву дипломатичних відносин із Білоруссю

Українська

Україна відразу розірве дипломатичні відносини з Білоруссю, якщо збройні сили країни перетнуть український кордон на підтримку вторгнення РФ. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитр Кулеба в інтерв'ю для видання Forbes, передає УНН

"Білорусь є співучасницею злочину агресії, ніхто не ставить це питання під сумнів. Дипломатичні відносини з Російською Федерацією ми розірвали негайно після початку повномасштабного нападу. Так само їх буде розірвано з Білоруссю, якщо збройні сили Республіки Білорусі перетнуть кордон України", - наголосив він.

Також очільник МЗС заявив, що переговори щодо транзиту українського зерна через територію Білорусі в порти держав Балтії не розглядалися.

"В Україну з Білорусі летять ракети. Нікому не хотілося мати жодних справ із Мінськом, який є співучасником агресії, з будь-яких торговельних питань. Але дуже добре попрацювали логісти і приватні інвестори (трейдери по суті) щодо розширення можливостей наземних шляхів через країни ЄС, пішов прогрес у переговорах щодо морського шляху, тому варіант аварійного білоруського шляху більше нема на порядку денному", - резюмував Кулеба.

24 лютого президент України Володимир Зеленський під час брифінгу повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

© УНН

Поділитися

Коментар