Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Готується візит Штайнмаєра до України - Зеленський

Українська

Німецький лідер Франк-Вальтер Штайнмаєр має намір відвідати Україну, готується його візит, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Провів предметну та продуктивну розмову з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Подякував Німеччині за першу систему ППО IRIS. Ми маємо розгорнути повітряний щит над Україною негайно!" - написав Зеленський у твіттері.

За його словами, Німеччина також допоможе Україні подолати наслідки ракетного терору РФ.

"Готуємо візит президента Німеччини до України", - додав Зеленський.

Як повідомляє пресслужба президента, Зеленский детально поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті. Окрему увагу було приділено повітряному терору з боку Росії та цілеспрямованому руйнуванню державою-терористом енергетичної інфраструктури України.

При цьому глава держави висловив сподівання на отримання додаткових систем ППО IRIS-T, а також німецької бронетехніки, артилерійських систем тощо. Співрозмовники наголосили на важливості продовження всебічної підтримки України з боку Німеччини в матеріально-технічному та гуманітарному планах.

Окремо лідери обговорили рух України в ЄС, а також українсько-німецьку взаємодію в рамках ООН.

Сторони позитивно оцінили реалізацію експортної зернової ініціативи та висловилися за необхідність її продовження.

Говорячи про відновлення України, співрозмовники приділили увагу проведенню запланованої на 25 жовтня у Берліні Міжнародної експертної конференції з відновлення України як одного з заходів німецького головування в "Групі семи". Зеленський висловив готовність звернутися до учасників конференції в онлайн-форматі та підтвердив участь у ній прем'єр-міністра України.

Було позитивно оцінено важливі результати взаємодії у форматі першої леді України та Німеччини. Це, зокрема, лікування у ФРН онкохворих дітей з України та запуск спільного проєкту Better Times Stories на Франкфуртському книжковому ярмарку.

© 1992-2022, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар